A Solifoc creiem imprescindible que la ciutadania s’empoderi, per això apostem fermament en la descentralització energètica i, com no pot ser d’altra manera, per les energies renovables i locals.

Motius

La nostra clau es la visió de la llar com un sol sistema.

El problema

Fa 250 milions d’anys, la terra era inhabitable a causa dels alts nivells de CO₂. La sort, la física i quantitats absurdes de temps han capturat tot aquest CO₂ sota terra en forma de “combustibles fòssils”, fent d’aquest planeta el paradís que hem conegut fins ara.

No sembla absurd tornar a alliberar aquest CO₂?

Doncs si, és elemental però està passant. Ja fa alguns anys que tant tu com jo podem dir que comencem a palpar les conseqüències al nostre voltant i sembla clar que això és el principi del camí per tornar a aquell escenari.

Doncs aquí comença la nostre lluita per no alliberar més CO₂ a l’atmosfera i poder mantenir la vida de les persones, els animals i les plantes molts anys més o, dit d’una altra manera, fer sostenible la vida a la terra.

La nostre proposta

“Per sort”, la majoria de les causes d’aquest problema provenen de la manera en què produïm i consumim l’energia, per tant, fer canvis “només” en aquest punt és gran part de la solució.

Els habitatges i edificis consumeixen un 30% de l’energia global. Per això Solifoc ens focalitzem en “transformar” la seva situació energètica, fent-los més autònoms amb energia lliure d’emissions.

D’aquesta manera reduïm la dependència de fonts externes i aconseguim que l’energia es produeixi i es consumeixi al mateix lloc, distribuint la producció i evitant les pèrdues del transport.

Quan entenem que tots som part de la solució és quan prenem valor les persones i les relacions, per aquest motiu perseguim empoderar energèticament als ciutadans i fer-ho amb un tracte personal, substituint de mica en mica les “transaccions comercials” per “relacions humanes”.

La nostre solució

Per obtenir aquesta autosuficiència integrem els sistemes d’energia fotovoltaica amb el que ja existeix a la instal·lació, fent que tot el sistema treballi harmònicament per a poder-ne treure el màxim partit.

La clau és la visió de la llar com un sol sistema, la llar en si mateixa. La unió de l’energia solar per a abastir els consums, combinada amb sistemes de climatització eficients i una bona gestió de tot el sistema, ens permet satisfer totes les necessitats energètiques de la manera més ecològica, econòmica i eficient possible.

Per nosaltres la sostenibilitat es produeix quan el que fem té un impacte positiu no només econòmicament, sinó també en l’àmbit social i ambiental, per això posem molt d’esforç en buscar solucions que siguin el punt de trobada entre el que tu vols, el més eficient i el que té més sentit econòmicament.

Cap a on anem?

Tenim un futur aspre al davant, anem molt tard i s’ha de fer molta feina. Per això nosaltres no creiem en la competència, tots som més que necessaris, tant nosaltres els instal·ladors, com tu, el particular, per a donar la volta al sistema energètic que ens abasteix.

Això si, la mala notícia és que no és possible fer-ho amb els nivells absurds de consum als que estem acostumats, la solució passa si o si per decréixer i calmar els nostres “estàndard” a un escenari més auster.

Però si tots fem la feina que ens toca, si fem el que estigui a les nostres mans per a canviar el model, podem crear un món nou on cada kWh consumit s’hagi produït molt a prop i amb energies renovables. On es doni molt més valor a l’energia i, per tant, es gestioni de manera eficient, eficaç i s’utilitzi per allò que realment és important.

info@solifoc
Tlf.: 686761066 / 659393837
Tortellà - Girona